FINANČNÝ BLOG

Ak ste už v minulosti kupovali auto, určite ste už o leasingu počuli. Používa sa v prípadoch, keď nemáte dostatok peňazí na kúpu auta a jednoducho si ich požičiate od leasingovej spoločnosti.

Najpredávanejšie auto na svete je Toyota Corolla. Niekoľkonásobného svetový rekordér ma v tesnom závese ďalšiu Toyotu, tentoraz známe SUV RAV4. To len dokazuje, akým veľkým hráčom Toyota na svetovom trhu automobilov je.

Pri zaobstaraní si auta na podnikanie môže firma využiť niekoľko typov financovania. Vozidlo je možné kúpiť, či už z vlastných prostriedkov alebo na úver, dlhodobo si ho prenajať, alebo financovať priamo u výrobcu. S každou z týchto možností sa spája niekoľko výhod a nevýhod.

Predaj nových áut v Európskej únii (EÚ) v decembri aj za celý rok 2021 klesol. Informovalo o tom v utorok Európske združenie výrobcov automobilov (ACEA), podľa ktorého globálny nedostatok polovodičov a ďalšie problémy v dodávateľskom reťazci negatívne ovplyvnili dodávky áut na celom svete, pričom mnohí výrobcovia áut skladujú nedokončené vozidlá a...